Solarni paneli od 0.30eur/w + pdv ... Strukturcom ... solarni paneli . proizvodnja struje . pv solar panel . fotonaponski paneli . energija . sunce . solarno napajanje . kontroler . invertor napona . oprema . solarni komplet . srbija . uvoznik . distributer . lager, strukturcom, strukturkom, termogenerator, proizvodnja struje toplotom .:.
Republika Srbija

-Nacionalni park Tara


Zvuci sa radija - obrati pažnju

Koliko puta Vam se desilo da se "kotrljate" kolima kroz gradsku gužvu ili jednostavno stojte na semaforu i preispitujete se da li ste budni ili ste možda zaspali dok se na radiju odvija neka prazna priča koja treba da Vam prekrati vreme putovanja ili možda uživate u omiljenoj muzici.

Pretpostavljam da Vam je to svakodnevica.

A koliko puta Vam se desilo da Vas iz tog lebdećeg sna prene neka reklama za neki servis, auto školu ili nešto deseto, koja ima zadatak upravo da Vas iz tog lebdećeg sna prene zvucima škripanja guma, sviranja vozila, loma nekog stakla, policijskom zviždaljkom i raznim drugim agresivnim zvucima motora i slično? Koliko puta ste zbog toga poskočili, ubacili u brzinu ili pustili kvačilo ili se barem samo skupili i čekali neki udarac vozila u Vaše jer je zvuk toliko veran originalu?

Da ne bismo sebe dovodili u takve situacije koje mogu da prouzrokuju saobraćajnu nezgodu iz nehata moj predlog je da predstavnici vlasti počnu medjusobno da saradjuju i da Ministarstvo kulture kao resorno ministarstvo za informisanje tj. medije pomogne Ministarstvu za saobraćaj i Ministarstvu unutrašnjih poslova te zabrani radio i internet radio emitovanje "agresivnih" zvukova i zvukova saobraćaja tipa, sirena, škripanje guma bilo da je "potpisivanje" ili kočenje, turiranje motora, raznorazne sirene, lomovi stakala, zvuci saobraćajnih nezgoda, pištaljke i bilo šta drugo što može vozačima da skrene i poremeti pažnju sa redovnog saobraćaja.

Deluje bezazleno ali verujte da nije i zato molim nadležne da se pozabave ovim pitanjem koje ne traži ulaganje sredstava već dobru volju i dodatno uvođenje reda u ovoj oblasti.

Osim ovoga skrenuo bih pažnju i na svetleće reklame na lokalima pored puta gde obično trepćući zeleni krst iznad apoteke, crveni devizni kurs iznad menjačnice, žuta, plava i bela svetla mnogo skreću pažnju vozačima noću tako da više obraćaju pažnju na tu slučajnu signalizaciju misleći da je semafor ii neko drugo upozorenje nego što u tom trenutku mogu u mraku videti nekog biciklistu, pešaka, traktor ili drugo slabije osvetljeno vozilo. Ukratko, sve što po zakonu o saobraćaju postoji u formi svetla u definisanim bojama ne sme da se pojavi u okolini saobraćajnice.

Želim Vam mirne zvuke i srećan put!

Mojpredlog.rs

Beograd

Kultura i turizam

-Gondola Avala - Vinča
-Interaktivni spomenik Dušku Trifunoviću
-Autoput Prepaid-kultura
-Srpska groblja u rasejanju
-Zvuci sa radija u kolima

Kontakt

- slanje predloga
- kontaktiraj autora predloga