Solarni paneli od 0.30eur/w + pdv ... Strukturcom ... solarni paneli . proizvodnja struje . pv solar panel . fotonaponski paneli . energija . sunce . solarno napajanje . kontroler . invertor napona . oprema . solarni komplet . srbija . uvoznik . distributer . lager, strukturcom, strukturkom, termogenerator, proizvodnja struje toplotom .:.
Republika Srbija

-Nacionalni park Tara


Veliko blato kao Giethoorn i Makedonsko selo

Po ugledu na holandsko selo Giedhoorn bilo bi veoma lepo i korisno napraviti autentično naselje na vodi. Za tako nešto deluje pogodno jezero veliko blato na području Beogradske opštine Palilula. To jezero je sada ribnjak a plan je da to i ostane samo sa drugim izgledom i boljim očuvanjem prirode.

Ovo autentično naselje na vodi bi trebalo da predstavja skup svih delova Srbije tako da svaka kuća koja bude izgrađena treba da predstavlja mali muzej koji će dosledno predstavljati po jedan deo Srbije.

Slično ovome napravljeno je u Makedoniji iznad grada Skoplja na planini Vodno. Naselje se zove Makedonsko selo i nije na vodi kao što je ovde predloženo ali autentično predstavlja sve delove Makedonije. Svaka kuća kao da je preseljena iz određenog kraja i u njoj se mogu videti stare stvari, fotografije i razna dokumenta koja svedoče kako se nekada na tim mestima živelo. Makedonci su od toga napravili i hotelski kompleks što takođe može biti zanimjivo i kod nas.

Ostvarenje ovog predloga na tom mestu, koje je potpuno zapušteno, ili još lakše na nekom mestu u blizini autoputa uz kopanje kanala kao posebnog doživljaja za plovidbu naseljem donelo bi veiki edukativni ali i turistički doživljaj i benefit za našu zemlju i kulturu.

Vreme potrebno za realizaciju ovakvog projekta ne bi trebalo biti duže od dve godine


Mojpredlog.rs

Beograd

Kultura i turizam

-Gondola Avala - Vinča
-Interaktivni spomenik Dušku Trifunoviću
-Autoput Prepaid-kultura
-Srpska groblja u rasejanju

Kontakt

- slanje predloga
- kontaktiraj autora predloga