Solarni paneli od 0.30eur/w + pdv ... Strukturcom ... solarni paneli . proizvodnja struje . pv solar panel . fotonaponski paneli . energija . sunce . solarno napajanje . kontroler . invertor napona . oprema . solarni komplet . srbija . uvoznik . distributer . lager, strukturcom, strukturkom, termogenerator, proizvodnja struje toplotom .:.
Republika Srbija

-Nacionalni park Tara


Javna rasveta - besplatna javna rasveta u većem delu grada

Povećanje energetske efikasnosti putem solarnih panela na osunčanim stubovima javne rasvete.

Svaki osunčani stub rasvete iliti bandera može da postane proizvođač električne energije. Na stub se se jednostavno postavi solarni panel i mikroinverter tako da ona u toku dana proizvodi stuju i vraća je u elektro mrežu a uveče uključuje redovnu rasvetu. U najnepovoljnijem slučaju grad neće platiti struju za svaku lampu stuba javne rasvete koja proizvodi struju jer će ona preko dana napraviti i više struje nego što tokom večeri potroši.

Bolja verzija je da se ta struja, koja se proizvodi, prodaje elektroprivredi po fid in tarifi i na taj način zarađuje 3-4 puta novca više nego što troši struju.

Ovo je opis ovog jednostavnog rešenja u najkraćim crtama a detaljnije proračune svakako možemo elaborirati ukoliko neko primeti ovaj predlog i želi da ga implementira..

Uz primenu ovih predloga i rešenja, nedavno potpisana obaveza o povećanju energetske efikasnosti za 40% do 2030 godine bi mogla biti realizovana mnogo, mnogo brže nego što je potpisano a sa minimalnim ulaganjima.

Peđa Šuput

mojpredlog.rs

Beograd

Kultura i turizam

-Gondola Avala - Vinča
-Interaktivni spomenik Dušku Trifunoviću
-Autoput Prepaid-kultura
-Srpska groblja u rasejanju

Kontakt

- slanje predloga
- kontaktiraj autora predloga