Solarni paneli od 0.30eur/w + pdv ... Strukturcom ... solarni paneli . proizvodnja struje . pv solar panel . fotonaponski paneli . energija . sunce . solarno napajanje . kontroler . invertor napona . oprema . solarni komplet . srbija . uvoznik . distributer . lager, strukturcom, strukturkom, termogenerator, proizvodnja struje toplotom .:.
Republika Srbija

-Nacionalni park Tara

Gondola Avala-Bubanj potok-Vinča
turistički biser i javni gradski prevoz

• Potrebno je napraviti gondolu koja bi od parkinga kod bivše naplatne rampe Bubanj potok na autoputu vodila na jednu stranu do Avalskog tornja i spomenika Neznanom junaku a na drugu do arheološkog nalazišta Vinča. Tako bi tranzitni turisti lakše odlučili da zastanu i odmore se uz obilazak gradskog vidikovca – atrakcije ali najstarijih tragova civilizacije dok ih vozila čekaju na obezbedjenom parkingu.

Stvaranje drumske kafane po ugledu na one iz američkih filmova sa besplatnom kafom bi bilo veoma korisno kako na tom parkingu tako i na vrhu avale dok bi u Vinči moglo da bude odmorište u vidu šatora i kućica iz doba Vinčanske kulture.
Vrednost gondola bi mogla da se obezbedi iz uštede od 11 miliona evra mesečno ostvarene iz novog projekta naplate gradskog saobraćaja u Beogradu a odvajanjem sredstava od 2-3 meseca.

Kad nam turisti prolaze pored autoputem takoreći ispred nosa, hajde da im pokažemo nešto lepo i vredno i naplatimo neke karte kao i svugde u svetu.

• Takođe gondola od Vinče bi mogla da bude deo gradskog saobraćaja te da stanovike Vinče i leštana prevozi do Bubanj potoka a zatim dalje do grada autobusima ili sopstvenim vozilima koje mogu ostaviti na parkingu Bubanj potok ili eventualno vozom od eventualne stanice Ikea ili Bubanj potok.

Peđa Šuput

Mojpredlog.rs

Beograd

Kultura i turizam

-Gondola Avala - Vinča
-Interaktivni spomenik Dušku Trifunoviću
-Autoput Prepaid-kultura
-Srpska groblja u rasejanju

Kontakt

- slanje predloga
- kontaktiraj autora predloga