Solarni paneli od 0.30eur/w + pdv ... Strukturcom ... solarni paneli . proizvodnja struje . pv solar panel . fotonaponski paneli . energija . sunce . solarno napajanje . kontroler . invertor napona . oprema . solarni komplet . srbija . uvoznik . distributer . lager, strukturcom, strukturkom, termogenerator, proizvodnja struje toplotom .:.
Republika Srbija

-Nacionalni park Tara


Solarna sela

U jeku obnovljivih izvora energije, predlažem da se na što je moguće više domaćinstava postave fotonaponski solarni paneli, pogotovo u južnim ruralnim krajevima. Ovo bi trebala da investira država ili još bolje elektroprivreda.

Ideja je da svako domaćinstvo bude mala elektrana i da joj se za to plaća neka simbolična cifra koja bi u minimumu bila ekvivalent potrošene električne energije tog domaćinstva a eventuano i neki dinar preko. Na taj način bismo pojeftinili i onako „mizerni“ život tih ljudi i omogućili im da ta sredstva ulože u sebe, kuću, imanje...

Time osim humanog dela, dobijamo stabilizaciju mreže i velike uštede u transportu struje. Takođe uštede koje napravimo omogućavaju manju potrošnju uglja, i povećanje akumulacije u jezerima a onda ta ušteđena energija kroz energente može da se prodaje po većoj ceni stranim kupcima u bio koje doba godine ili da se čuva za strateške potrebe Srbije.

Ovo bi otvorilo mnoga radna mesta, za početak instalatera opreme na krovovima a nakon toga i nekih lokalnih servisera koji bi održavali mrežu i samim tim imali lep život i ne bi pobegli sa sela u Beograd ili neko drugo mesto.

Verujem da bi time ali i dodatnim marketinškim merama kao i jasnim smernicama i organizovanijim otkupima dobara, dobar deo mladih pošao nazad na selo jer mu je isplativije od mučeničkog života u gradovima. Sada su struja, televizija, internet dostupni u svakom delu zemlje a troškovi su najmanji na kućnom pragu tako da možemo sve razvijti ravnomerno i brzo. Osim ovoga, potreban nam je i asvaltni put do svakog sela ali i to može da se uradi besplatno ili jeftino uz subvencije bar u gorivu i uz angažman lokalnih izvođača.

Mojpredlog.rs

Beograd

Kultura i turizam

-Gondola Avala - Vinča
-Interaktivni spomenik Dušku Trifunoviću
-Autoput Prepaid-kultura
-Srpska groblja u rasejanju

Kontakt

- slanje predloga
- kontaktiraj autora predloga