Solarni paneli od 0.30eur/w + pdv ... Strukturcom ... solarni paneli . proizvodnja struje . pv solar panel . fotonaponski paneli . energija . sunce . solarno napajanje . kontroler . invertor napona . oprema . solarni komplet . srbija . uvoznik . distributer . lager, strukturcom, strukturkom, termogenerator, proizvodnja struje toplotom .:.
Republika Srbija

-Nacionalni park Tara


Zastava i grb Srbije u svakoj školskoj učionici i vaspitačkoj sobi vrtića

Moj predlog i pokrenuta inicijativa je da se svaka učionica u svakoj školi i vaspitna soba u vrtiću ali i svaki kabinet na fakultetima i višim školama opremi drzavnom zastavom i drzavnim grbom Srbije.

Smatram da deca treba da odrastaju uz ove simbole i da ih usvajaju od najmanjih nogu i da ih ceo život nose kao deo sebe i gde god da se nalaze da znaju odakle poticu i koga zastupaju kao porodicu ali i ko stoji iza njihovih ledja i daje im sigurnost.

Trenutno se sav patriotizam dece u srbiji svodi na to da deca izadju na doček sportista i masu zastavom, vicu a ne klicu Srbija i na tome se zavrsi njihova borba za domovinu. Utisak sa doceka sportista ih drži jos par dana kada pocinju da treniraju aktuelne sportove i na tome se sav patriotizam završava a ubrzo se završava i treniranje pomenutih sportova.

Patriotizam treba graditi kod dece od malih nogu i treba ga odomaćiti kod svih nacija jer je to promocija državnih simbola države čiji su državljani i gde žive a ne kosi se i ne treba da se kosi sa njihovom nacionalnom pripadnošću i svešću o poreklu.

Mala investicija za veliku buducnost.

------------------------------------------------

Ishrana u školi

Drugi predlog vezan je za školstvo u prvom ciklusu odnosno 1-4 razredu osnovne škole. Konkretno se tiče ishrane dece u produženom boravku ili u celodnevnoj nastavi. Bilo je mnogo studija na temu šta deca jedu a šta odguruju od sebe kada se ispred njih pojavi hrana za vreme boravka u školi. Svakako se stvara mnogo otpada jer deca neće da jedu ono što im se servira.

Kako prevaići ovaj problem?

Moj predlog je da se deci u nižim razredim osnovne škole servira hrana koju pripremaju centralne kuhinje vrtića. Deca su tokom boravka u jaslama i vrtiću redovno jela serviranu hranu i otpad je sveden na minimum. Kada počnu da se hrane u školi i ponudi im se hrana iz vrtića, ukus će im biti poznat i ne iskorišćena hrana će se svesti na minimum.
Ovo je najjednostavnije i najefikasnije rešenje a svakako je poboljsana i pojednostavljena kontrola pravljenja i distribucije obroka.

Izgovor nadležnih je da kuhinje predškolskih ustanova nemaju dovoljan kapacitet da prave hranu i za školsku decu. Siguran sam da uz malo ulaganja u centralne kuhinje možemo dugoročno rešiti ovaj problem.

Peđa Šuput

Mojpredlog.rs

Beograd

Kultura i turizam

-Gondola Avala - Vinča
-Interaktivni spomenik Dušku Trifunoviću
-Autoput Prepaid-kultura
-Srpska groblja u rasejanju

Kontakt

- slanje predloga
- kontaktiraj autora predloga