Solarni paneli od 0.30eur/w + pdv ... Strukturcom ... solarni paneli . proizvodnja struje . pv solar panel . fotonaponski paneli . energija . sunce . solarno napajanje . kontroler . invertor napona . oprema . solarni komplet . srbija . uvoznik . distributer . lager, strukturcom, strukturkom, termogenerator, proizvodnja struje toplotom .:.
Republika Srbija

-Nacionalni park Tara


Orlovača - Lipovička šuma ... saobraćajnica sa izmenjivim smerom srednje saobraćajne trake

na osnovu ličnog stava da grad ne treba podizati u visinu već ga treba pustiti da raste u širinu smatram da je potrebno povezati periferne delove grada sa centrom putem bržih saobraćajnica. Jedna od saobraćajnica koja je veoma bitna za funkcionisanje grada je Ibarska magistrala odnosno deonica od groblja Orlovača do Lipovačke šume.

Moji dva predloga za rešavanje ove deonice su:
- izgradnja još jedne saobraćajne trake kako bi dobili po dve trake za izlazak iz grada i dve trake za ulazak u grad. S obzirom da je izgradnja ove deonice solidan finansijski zahvat smatram da će drugi predmet lepo završiti posao za narednih desetak godina.
- drugi predlog je da se na toj deonici koja ima tri saobraćajne trake, obezbedi da jedna traka stalno vodi saobraćaj iz grada, jedna stalno vodi saobraćaj u grad a srednja se menja u skladu sa saobraćajnim potrebama. Za vreme jutarnjeg špica, srednja traka bi bila orijentisana prema gradu a u vreme popodnevnog špica, srednja traka bi bila orijentisana prema barajevu što bi mnogo brže praznilo grad i omogućilo svim stanovnicima prigradskih naselja da mnogo brže i jednostavnije stignu do njihovih radnih mesta ili kuća.

Način primene drugog predloga bi bio uz pomoć svetlosne saobraćajne signalizacije poput one koja se nalazi u ulici Kneza Miloša u gradu. Zelena strelica bi pokazivala dozvoljeni smer a crveni znak X bi obeležavao zabranjeni smer.

Ova signalizacija može raditi uz pomoć redovne električne komunikacione mreže ili uz pomoć solarnih panela a komunikacija bi bila bežična. Neophodne su samo investicije u bandere koje bi nosile signalizaciju ali i rasvetu. Takođe bi bilo veoma pametno osvetliti ovu deonicu i od nje napraviti gradski bulevar kako bi sigurnost podigli na najviši nivo. Opcije za osvetljenje su uz pomoć redovne rasvete ili solarne rasvete kao jednostavnijeg i jeftinijeg rešenja.

Rešavanjem problema uz pomoć ovih predloga podižemo kvalitet života okolnih naselja na mnogo viši nivo i indirektno pozivamo građane da naseljavaju periferiju pre nego da se ugnezde u centar grada. Svakako da ima još mnogo pozitivnih aspekata života na periferiji, koju zapravo koriste ljudi po celom svetu.

Naravno, ovaj predlog bi dobio potpuni smisao ukoliko bi se izgradio/proširio bulevar od orlovace do žarkova koji bi spojio sva usputna naselja i omogućio stanovnicima Petlovog, Labudovog, Kanarevog i ostaih komšijskih brda da brže, lakše i bezbednije stignu do centra grada i vrate se kućama.

Mojpredlog.rs

Beograd

Kultura i turizam

-Gondola Avala - Vinča
-Interaktivni spomenik Dušku Trifunoviću
-Autoput Prepaid-kultura
-Srpska groblja u rasejanju

Kontakt

- slanje predloga
- kontaktiraj autora predloga