Solarni paneli od 0.30eur/w + pdv ... Strukturcom ... solarni paneli . proizvodnja struje . pv solar panel . fotonaponski paneli . energija . sunce . solarno napajanje . kontroler . invertor napona . oprema . solarni komplet . srbija . uvoznik . distributer . lager, strukturcom, strukturkom, termogenerator, proizvodnja struje toplotom .:.
Republika Srbija

-Nacionalni park Tara


Radno vreme u Srbiji

Od 7-15h

U zelji da vratimo porodicne vrednosti na mesto koje im pripada kroz produžavanje vremena sa porodicom, predlažem da se sa dosadašnjeg trenda "evropskog radnog vremena", koje počinje u 9h, predje na domaće radno vreme od 7 ili 8 sati.

Pre oko 30 godina, vlada SRJ je donela odluku o evropskom radnom vremenu odnosno pomeranju početka radnog vremena da bi se uskladila sa evropskim radnim vremenom koje pocinje od 9:00h.

Mislim da je ovaj potez bio u velikom raskoraku sa zdravim razumom jer u evropi radno vreme pocinje u 9h iz razloga što na prostoru evrope dan sviće oko 9h dok je kod nas u to doba već uveliko dan.

Pošto mi svakako nemamo svakodnevnu intenzivnu komunikaciju sa evropskim partnerima u procentu većem od 3% ukupno zaposlenih smatram da je pomeranje radnog vremena sa 9 na, za pocetak 8 a kasnije na 7h veoma realno i korisno kako za privredu tako i za porodični život naših gradjana.

Ako zaposleni počnu da rade sat vremena ranije, sat vremena ranije će se vratiti kući, ranije ce ručati, odmoriti se i bolje se posvetiti porodici, porodicnim šetnjama, izlascima, druženjima sa prijateljima. Imaće više vremena za pozorište, bioskop, koncerte, izložbe i slične aktivnosti koje takodje mogu počinjati ranije i ranije se završavati.

Time dobijamo mnogo zadovoljnije radnike a samim tim i veću produktivnost, srećne porodice, veću potrošnju na razne sadržaje i veći obrt novca u kapilarnim delatnostima.

Iako je odluka o radnom vremenu individualna stvar svake firme, predlažem da se na nivou države propagira promena početka radnog vremena sa gore navedenim argumentima kako bismo jednostavim potezom napravili veliki benefit za sve gradjane i firme u Srbiji.

Peđa Šuput

Mojpredlog.rs

Beograd

Kultura i turizam

-Gondola Avala - Vinča
-Interaktivni spomenik Dušku Trifunoviću
-Autoput Prepaid-kultura
-Srpska groblja u rasejanju

Kontakt

- slanje predloga
- kontaktiraj autora predloga